2010. április 21., szerda

Bemutatom a fellépőket 4.

A Mátraterenyei, Herencsényi és Ceredi hagyományőrző kórusok képviselik idén a régi idők dalainak és népviseletének fennmaradását. Hiszek abban, hogy ezeknek a kórusoknak igen is nagy a létjogosultságuk, még ha sokan nem is szeretik őket. Nekik üzenem, hogy egyszer úgy hallgassák meg ezeket a régi népdalokat, énekeket, hogy odafigyelnek a szövegre is! Sok dal élő történelem, bemutatja a régmúlt szokásokat, férfi-női kapcsolatokat, sokszor igen mókás formában. Egész nap én se tudnám elhallgatni, azt férfiasan bevallom, de az a fél óra kell minden ehhez hasonló rendezvényen!

A 100xszép Gyermek Néptánccsoport a Mátranováki Általános Iskola tanulóiból áll, a Nógrád Táncegyüttes egyik oszlopos tagja, Húsvét Csaba tanítása mellett pallérozódnak, hátha belőlük is egyszer nagy nógrádos lesz.

Vincze Bence fiatal kora ellenére nagy rutinnal rendelkezik a Majálisos fellépések terén, több éve mondja a népmeséket. Na persze úgy könnyű, hogy az anyukája irodalom tanár...


A terenyei Móra Ferenc iskola 8.osai idén retró műsorral készültek a tavaszi jótékonysági bálra, amit élőben néztem, és nem is tolták rosszul, ezért személyesen kértem meg őket, hogy lépjenek fel a Majális színpadára, igent is mondtak, remélem betartják szavukat annál is inkább, mert az "előzenekaruk" Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Megyei Közgyűlés Elnök lesz! 15 évvel ezelőtt ha ez nekem megadatott volna...

A Nádújfalusi ovisok szerencsére még lelkesebbek, mint 8-10 évvel idősebb társaik, ők idén anyák napi versekkel kedveskednek az édesanyáknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése